Zwangerschap is een bijzonder periode in uw leven maar ook een periode van grote veranderingen. Er wordt veel gevraagd van het lichaam en het is dan ook zaak goed voor u zelf te zorgen.


Het is gebleken dat Reflexzonetherapie tijdens de gehele zwangerschapsperiode nuttig kan zijn.
Mijn ervaring is dat het geven van behandelingen onder andere helpt bij zwangerschapsklachten als misselijkheid en vocht vasthouden. Je lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan de veranderende hormoonspiegel. Zelf maak je ook een proces door van verantwoordelijkheidsbesef en wat te verwachten van dit kleine wonder en je nieuwe leven. Daarbuiten kan het idee van de bevalling en de verhalen er om heen en eerdere ervaring je angstig maken.


Als zwangere vrouw is het ook niet altijd mogelijk om medicijnen te gebruiken en is Reflexzonetherapie een natuurlijke en veilige keuze. De zwangeren die ik heb behandeld geven aan meer energie te hebben en minder last te hebben van allerlei kleine ongemakken.
Ook kan Reflexzonetherapie worden ingezet ter ondersteuning bij het zwanger worden.
Het bevordert de energiestroom in het bekkengebied en de daarin gelegen organen alsmede het hormonale stelsel. Reflexzonetherapie kan worden ingezet bij de volgende klachten:

Overgeven, misselijkheid
Vochtophoping, vasthouden
Stress
Symfysepijn
Diarree en geïrriteerde darmen
Wisselende stemmingen
Paniekaanvallen
Beginnende hypertensie
Terugkerende blaasontsteking
Behandeling van postpartum depressie of ter voorkoming hiervan.


Reflexzonetherapie kan er dus voor zorgen dat uw zwangerschap gemakkelijker verloopt.

De behandelfrequentie is afhankelijk van de klacht.