Wel eens van Kinesiotaping of Acutaping gehoord?

Dit is een nieuw manier van behandelen van therapeutisch tapen die zijn oorsprong heeft in de Kinesiologie.
In 1973 werd deze methode in Japan ontwikkeld vervolgens ontstond 1995 in de VS en sinds 1998 ook in Nederland geïntroduceerd.
Kinesiotaping is populair geworden binnen sportclubs en de fysiotherapie praktijk en ook voor revalidatie doeleinden en lymfe drainage wordt kinesiotape steeds meer ingezet.
Met kinesiotaping wordt gebruik gemaakt van het natuurlijk genezingsproces van het lichaam.
De circulatiore en neurologische systemen worden door deze manier van taping geactiveerd.

Wanneer kan ik Kinesiotape gebruiken?
Kinesiotaping kan ingezet worden bij klachten van het bewegingsapparaat en verlichten van pijnklachten. De tape maakt als het ware rimpels in de huid en tilt deze op waardoor lymfevocht zich beter kan verplaatsen. Bij ondersteuning van het genezingsproces van het lichaam activeren en stimuleren bij verschillende aandoeningen van zowel spieren als gewrichten.
Het help het lichaam terug te keren naar de homeostase. Het verbeterd de biomechanica van het gewricht en normaliseert de spierlengte. Gunstig bij blessures of ter ondersteuning. Het verlengt het effect van de behandeling. De tape heeft een specifieke rek en mag nat worden.
De tape bevat geen chemische bestanddelen die de huid beïnvloeden. De methode is veilig inzetbaar in de zowel de acute fase – subacute fase – bij revalidatie en preventief inzetbaar.