An Shen:

An Shen is een milde massagetechniek een combinatie van chinese acupressuur en westerse massagetechnieken. Er wordt met zachte ritmische druk op de meridianen van hoofd gezicht en schouders behandeld. Het doel is diepe ontspanning en heeft een gunstige uitwerking op:

Vastzittende spieren van nek en schouders.
Hoofdpijnen.
Mentale spanning.
Verwijdert afvalstoffen en is gunstig voor de doorbloeding.
Ontspannen en tot rust komen.

Chakra Reflexzonemassage:

Disharmonie kan worden opgeheven de chakra’s weer in balans.
Deze Voetreflex behandeling wordt uitgevoerd met etherische oliën.
Werkt diep ontspannend en harmoniserend.

Metamorfose massage:

Metamorfose betekent: grote verandering.
Deze zachte helende massagevorm is ontwikkeld door D. Robert St john arts en Reflexoloog. Ook wel bekend onder Prenatale therapie.
Bij een metamorfose massage wordt zachte ritmische druk uitgeoefend op de zogenaamde prenatale lijnen. Deze bevinden zich op handen voeten en hoofd.
De metamorfose massage kan helpen blokkades op te ruimen en te verwerken om zo een nieuw begin te maken. Werkt ontspannend en ondersteunend in periodes van veranderingen in het leven.

Bindweefselmassage:

Wat is Bindweefselmassage ?
Bindweefselmassage is een massagetechniek die is ontwikkeld in de jaren 50 door de Duitse heilgymnaste Elisabeth Dicke .De ontwikkeling van de bindweefsel massage ging verder via J. de Bakker een heilgymnast uit Nederland . Heilgymnasten waren de voorlopers van de fysiotherapeuten en vanaf de jaren 60 was bindweefselmassage een deel van de opleiding.

Een bindweefsel massage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam tussen de spieren en de huid . Door de werking op het bindweefsel en de reflexzones op de rug valt deze massage onder de reflexzonemassage. Bij de Reflexologie wordt er van uit gegaan dat de diverse zones in verbinding staan met organen , klieren en andere structuren. Alle inwendige organen hebben een zogenaamd projectiegebied op bindweefsel niveau . Tijdens de anamnese inspecteer ik de rug op tonus , verkleuringen en probleemzones worden bekeken en gevoeld.

De behandeling gaat van oppervlakkig naar dieper en er worden verschillende huidtechnieken gebruikt . De ervaring kan zijn van licht prikkelend tot scherp of snijdend . Ook kan er nog een nareactie plaatsvinden. Bij de diepere fascie techniek komt er een rode verkleuring die vanzelf weer verdwijnt . Er is een wisselwerking tussen de inwendige organen en het zenuwstelsel
Een bindweefselmassage heeft zijn invloed op het autonome zenuwstelsel
Bindweefselmassage werkt met een behandelschema van meerdere massages Dit wordt per individu en klachten patroon bekeken en besproken.
Het lichaam moet soms even wennen aan deze manier van masseren.
De doorbloeding in de huid neemt toe en verklevingen kunnen minder worden.
De bindweefsel massage is een waardevolle behandeling bij diverse klachten :
Hoofdpijn
Klachten bewegingsapparaat
Slaap problemen
Stressgerelateerde klachten
Vermoeidheid
Na de bindweefsel massage wordt er afgesloten met een ontspanningsmassage.

Cupping:

Cupping is een Chinese behandelvorm van bindweefsel massage waarbij door middel van vacuumcups een effectieve reactie op het bindweefsel optreedt . De huid en bindweefsel worden stevig gestimuleerd door de vacuumcup. Het is een effectieve manier om pijn en spierspanning los te laten.
De oudste methodes komen uit China en ook in Egypte wist men al van de werking . Later kwam deze methode bij de Grieken en vervolgens bij de Amerikanen. Vandaag de dag is cupping een effectieve ontspannings en behandelmethode.

De behandeling is gericht op de beweging van energie , het bloed en de lichaamsvloeistoffen. Meridianen en acupuntuurpunten worden zo ook therapeutisch behandeld .
Toxines kunnen makkelijker afgevoerd worden.
De cups worden op de huid geplaatst en bewogen wat een zeer krachtige werking heeft op geblokkeerde energie.
Een cupping behandeling is diep ontspannend. Zorgt u na de behandeling voor voldoende rust