Pedicure:

Nieuw! – Schimmelnagel correctie met LCN Wilde Pedique .

Waarom naar de pedicure?

Omdat u uw voeten graag wilt laten zien (bijvoorbeeld in een open schoen)… Omdat u last heeft van uw voeten. Omdat u aandacht besteedt aan uw uiterlijk en gezondheid. Omdat u uw voeten eens wilt verwennen. Omdat u veel sport. Omdat u de voeten een spiegel vindt van de ziel. Redenen genoeg om eens een afspraak te maken met de pedicure.

Naast het verwennen van uw voeten verlost de pedicure u van ongemakken aan de voeten en geeft advies over het voorkomen hiervan…

Zoals :

blauwe nagels bij slecht passend (sport) schoeisel
ingroeiende nagels
ingescheurde nagels
kloofvorming op de hielen
overmatig transpireren
blaren
likdoorns
eeltplekken
schimmelnagels
kloven
zweetvoeten
vermoeide voeten of wintervoeten
Indien nodig kan ik u adviseren naar een arts of podotherapeut te gaan.

Risicogroepen : diabetes en reumapatienten

Diabetespatiënten hebben vaak last van warme en vochtige of zweterige voeten en daardoor een verhoogde kans op schimmelinfecties. U hebt zelfs tweeënhalf keer zoveel kans een schimmelinfectie op te lopen als iemand zonder diabetes. Warme voeten worden vaak veroorzaakt door problemen in de bloedcirculatie als gevolg van aantasting van bloedvaatjes door de hoge suikerspiegel. Hierdoor krijgen de weefsels minder voeding en zuurstof. Tevens worden afvalstoffen minder effectief afgevoerd, met als gevolg dat wondjes aan de voeten slecht genezen. Een andere complicatie is dat de zenuwen minder goed gaan functioneren door hoge bloedglucosewaarden. Het gevoel in de voeten kan daardoor verminderen of zelfs verdwijnen. Dat is extra lastig, omdat u niet wordt gewaarschuwd als er iets mis is met uw voeten. Met andere woorden: de voeten van diabetici moeten heel goed verzorgd worden.

Het ontstaan van eelt en likdoorns aan reumatische voeten is het gevolg van een aantal factoren. Het vetkussen onder de bal van de voet wordt dunner, een afwijkende stand van de voet en/of tenen, maar ook slecht passende schoenen kunnen een rol spelen.

Voor deze groepen is het dus extra belangrijk de voeten goed te verzorgen en regelmatig de pedicure te bezoeken.

Sporters : Sporters besteden vaak en veel aandacht aan verzorging.

Voetverzorging is daarbij ook heel belangrijk omdat er van de voeten vaak veel gevergd wordt. Voetverzorging wordt ook vaak gezien als het op peil houden van de conditie van het lichaam.

Zodat u ook kunt blijven lopen als een kieviet.

Wat kunt u verwachten :

Desinfecteren van de huid
Knippen van de nagels en verzorgen nagelriemen.
Verwijderen van eelt en likdoorns
Polijsten van de nagels
Aanbrengen van nagellak indien gewenst.
Afsluitend ontspannende voetmassage.
Duur van de behandeling 50 min.