Individuele Ademsessie.

Hoe zou het zijn als je weer meer rust in je hoofd en lichaam ervaart ? Weer goed kunnen slapen en je energieker voelen ? Meer flow en vertrouwen ervaren ?

Als ademcoach maak ik je weer bewust van de kracht van de volle diepe ademhaling. Je ervaart direct de uitwerking zowel lichamelijk als mentaal emotioneel. We beginnen met een gesprek waarbij er gekeken wordt naar de huidige situatie en achtergrond. Tevens leg ik je dan uit hoe de ademsessie zal verlopen. Ook analyseren we de huidige ademhaling en kijken we waar de blokkades zitten waar we aan kunnen werken. Na de sessie een evaluatie en eventueel huiswerk. Een paar dagen na de sessie kunnen we contact hebben over hoe het met je is. Je kunt dan besluiten een reeks ademsessies te volgen om je verder te verdiepen of als persoonlijke ontwikkeling.

Het is ook mogelijk de ademworkshops te volgen met meerdere personen max 3 a 4 .Deze worden regelmatig gegeven (iedere maand ) bij mij in de praktijk in Wassenaar. Tijdens een ademsessie wordt je gecoacht op een verbonden ademhaling. Deze bestaat uit verschillende fases de actieve fase van ongeveer 30 tot 45 min gevolgd door de rustfase waarin je lichaam de gelegenheid krijgt om een en ander te integreren, ongeveer 15 min.

De verbonden ademhaling is een specifiek adempatroon dat weggedrukte trauma’s omhoog laat komen en geeft ontlading van verschillende emoties. Deze sessie doe je liggend op een matrasje met makkelijk zittende kleding aan. Terwijl je verbonden ademt worden op het lichaam diverse acupunctuurpunten geactiveerd, deze punten staan in verbinding met een overtuiging of emotie. De eenvoud van de methode is tevens de kracht en kan later thuis worden uitgevoerd. Harmonie in ons ademen is iets wat we allemaal kunnen bereiken. Binnen vrijwel alle culturen wordt de adem erkent als voertuig voor levensenergie. Van oudsher wordt er gewerkt met de adem als middel voor heling en zelfrealisatie. In de loop van de tijd is er meer onderzoek naar de adem gedaan en zijn de technieken verfijnd. Als je begint met ademwerk dan kom je er achter dat je je adem minder vertrouwd dan je gedachten. De pauze tussen de ademhalingen wordt gelijk opgevuld met gedachten en maak je de afweging of je wel of niet laat doorstromen en wat gevoeld en gedacht wordt. Zodra we de adem gaan volgen komen we in contact met Bewustzijn.

Het doel van een verbonden adem sessie is het opnieuw ervaren van rust en balans. Ademwerk geeft ook verbondenheid en het leven Vol te ervaren. Kijk hoe een klein kind ademt, de buik gaat op en neer en zijn hele energie is gecentreerd rond de navel. Langzaam maar zeker raken we het contact met onze onderbuik kwijt en raken we vast in ons hoofd , de ademhaling wordt daarbij oppervlakkig. In onze slaap halen we op juiste manier adem omdat de mind die altijd tussenbeide komt er dan niet is. De ademhaling wordt automatisch diep, de diepte is het gevolg van het feit dat hij natuurlijk is. Je leert in een begeleide ademsessie hoe je volledig kunt ademhalen en oefent de geleerde technieken ook thuis. Je verwerkt oude pijn, spanning en stress. De ballast die je met je meedraagt vermindert.

Als je verder bent met ademwerk kunnen we ook werken met affirmaties die ons helpen als breekijzers om negatieve gedachten open te breken. Ademloos luisteren, van schrik je adem inhouden, lucht geven aan gevoelens en opgelucht ademen zitten allemaal in ons taalgebruik. Ademhalen is de link tussen levenskracht en lichaam.

Ervaar zelf wat een ademsessie voor jou kan doen. Denk aan klachten als : -Vermoeidheid -Emotionele stress -Rugklachten -Hyperventilatie -Spanningshoofdpijn -Te hard je best doen -je vrijer en energieker voelen -je fitter wilt voelen.